уторак, 31. јануар 2012.

RETROGRADNI SATURN

                                                                 
                             RETROGRADNI SATURN


Planeta koja hermetički zatvara naš mali sistem, najveći oponent Suncu, vladar vremena i samim tim prostora, veliki malefik, reakcionarni revizionista, jedini je pravi revolucionar ovoga sveta.
U momentu nastanka materijalnog sveta, srpom je kastrirao oca, Urana, i tim činom simbolički stvorio prostor i vreme. Od prve revolucije, Saturnove protiv Urana, pa do danas bitke se retko vode za ideale, uglavnom za prostor kojim se vlada i ca ciljem da vreme vladavine bude što duže.
Arhineprijateljstvo ima sa Jupiterom te se njihovi ciklusi konjunkcija i opozicija posebno vrednuju u mundanoj astrologija
čineći sistem hronokratora,
planeta koje upravljaju vremenom. 


Prirodnim fenomenima svatala koje su nosioci života suprotstavljen je Saturn, vreme koje na kraju urušava život.
Retrogradnost Saturna, ali druge dve superiorne planete, Marsa i Jupitera, nastaje otprilike na polovini sinodičkog ciklusa, i predstavlja sukob solarnog i planetarnog uticaja, dok je to tehnički početak najvećeg udaljenja od Sunca koje se okončava opzicijom. Solarni, centralni božanski princip u tim momentima biva narušen planetarnom pobunom. Primera radi u natalnoj astrologiji se loš aspekt Saturna i Sunca uvek dovodi u vezu sa teškim odnosom sa ocem, težak život oca, ranu smrt oca, gubitak očeve imovine, problemima sa srcem, egom, etc.
Saturn i Sunce su naizgled podjednake snage, razmenjuju egzaltaciju i pad u kardinalnom Ovnu i Vagi, a po sedištima su suprotstavljeni u Vodoliji, znaku dnevne Saturnove vladavine i Lavu.




Zbog svoje daljine i sporosti delovanja Saturn razvija osobinu manipulacije i pritajenog delanja.
Volja i čežnja za moći su tada najjače, i oba principa iz sve snage napadaju onaj drugi, dajući potvrdu aspektu opozicije da je nosilac savršene mržnje.
Njegova retrogradnost u Vagi je posebno bitna, jer je u pitanju znak u kome Sunce gubi na snazi, i gde zbog pada Sunčevog, a potom i Mesečevog u Škorpiji počinje via combusta-spaljeni put.
Prethodna retrogradnost u Vagi, koja je obeležila prvi deo 2011. godine, donela je brojne promene, ali ne samo zbog ove retrogradnosti, već i zbog poluciklusa Saturn/Jupiter i njihove opozicije iz 2010. godine, koja je i dalje na snazi, do naredne konjunkcije.
Saturn planeta materije, uticala je na tektonske poremećaje, zemljotrese, Fokušimu, cepajući materiju kroz retrogradni hod, ispoljavajući svoju najvažniju funkciju dezintegraciju. Ovde ću opet ponoviti da nezrelo dodeljivanje uloge rušioca Uranu i vezivanje svih ovoh događaja sa ulaskom u Ovna, iskazuje nezreli način razmišljanja da je jedna planeta u odnosu na ostale svemoguća. Naravno da nije i da je astrologija sistem odnosa planeta, znakova pozicija plasiran kroz vreme sa jasnim odrednicama delovanja. No kako na našim prostorima postoji svega par poznavalaca mundane astrologije ne treba zameriti na nepoznavanju materije i bagatelisanju uticaja planeta.
Predstojeća retrogradnost, koja počinje 7.februara je teška i opasna, manje što se tiče geoloških više što se tiče ljudskih osobina jer je podržana Marsovom retrogradnošću kroz znak Device, koji će podstaći potrebu za sukobima svih vrsta.
Kako su obe retrogradnosti bitne, do sada su svaki put mundani subjekti na bliskom i srednjem istoku reagovali na njih, te mislim da ni sad neće proći bez ozbiljnog zaoštravanja na relaciji Iran-USA, što je negde za Iran i prirodno jer je na svaki Saturnov prolazak kroz Vagu u poslednjih dva veka reagovao ratom.
Takođe sveže spašeni Euro i još ne potopljene ekonomije Evropskih država, naći će se ponovo na udaru projektovane i kontrolisane krize, sa jasnim ciljem nametanja kontrole kompletnom ekonomskom sistemu.
Što se tiče domaćih političkih prilika, izbori koji sleduju pod višestrukim retrogradnim kretanjem planeta, odnosno osim Saturna, Marsa koji 14.04. ima direktni okret, Venera kreće retrogradno 15.05. na dvadeset četvrtom stepenu (23°59’) Blizanaca.
Najkraće to znači da je još jedna godnina izgubljena u korist političkih manipulacija i podele plena.
U ličnim pitanjima treba biti pažljiv po pitanju posla, investiranju novca i zdravstvenoj prevenciji, biti oprezan i ne izletati se politički ili kako drugačije.
A robovi(narod) se ionako ne pitaju ništa o globalnim stvarima.
 

16 коментара:

  1. ne sasvim jasno objasnjenje? lepo bi bilo da detaljnije saznamo desavanja na nivou obicnih ljudi...i sta raditi da se aspekti iskoriste pozitivno,jer i vi znate da svaki los aspekt ima i svoju dobru stranu..u ovom slucaju je???

    ОдговориИзбриши
  2. Objašnjenje je vezano za mundanu astrologiju, upravo da bi izbegao podsticaj amaterima da sami sebi tumače horoskop, što se obično završi zabunom. Neki se aspekti ne daju korostiti pozitivno, i nema svaki loš aspekt svoju dobru stanu, to je jedna od satanističkih ideja moderne astrologije. U tumačenju ličnog horoskopa ne uzimaju se planete ponaosob već postoji sistem kako se to radi, a svaki natal je za sebe.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ga imam,SATURNA, retrogradnog u natalu u opoziciji sa Suncem, Venerom,Uranom, i Plutom.Vec dvadeset godina trazim tu dobru stranu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pravi problem je odnos sa Suncem, manji problem je sa Venerom, a Uran i Pluton u astrologiji nemaju šta da traže, to su astronomski kamenčići

      Избриши
  4. Pa ja bih rekao da su to meni bili i ostali podjednaki problemi pogotovo sto su i Sunce i Venera u padu kao vladari znaka Ascedenta i znaka u kome se nalazi Sunce.Ima moj SATURN i dva trigona(JUPITER,NEPTUN)u velikom vodenom trigonu,150 stepeni sa Marsom,isti znak Mesecom.Merkur se nekako nasao izvan citave price.
    Svaki natal je za sebe kao i covek.Svako sa svojom pricom.

    ОдговориИзбриши
  5. Svi životni problemi su nepromenjivi, jer je njihov "izvor" natalni horoskop. Trigon sa Neptunom ne postoji jer to nije astrološka-zodijačka planeta već astronomska. Aspekt od 150 ne postoji, barem ne u ozbiljnoj astrologiji. A za ozbiljno tumačenje natala je potrebno mnogo više parametara.....

    ОдговориИзбриши
  6. Jedan moj poznanik,koji se ne bavi astrologijom uopste, cak ni amaterski,jednom rece,komentarisuci ljude koje je sretao u zivotu, potpunu istinu u vezi natalne karte i uticaja planeta na nas."Ljudi su se menjali oko mene ali je mustra uvek nekako ostajala ista."

    Svakako da je za ozbiljno,a kakvo drugo,tumacenje natala potreban natal sa svom svom slozenoscu i finesama.

    ОдговориИзбриши
  7. Jako dobar tekst u Trecem Oku. Vrlo poucan.

    ОдговориИзбриши
  8. Vaga sam.I u natalnom horoskopu mi je saturn na drugom stepenu vage (u konjukciji sa jupiterom iz device na 27 stepenu), dok mi je sunce na 20, a pluton na 21-om stepenu.To mi je cetvrta kuca.

    Zanima me sta pozitivno donosi saturn?Ja nisam uspeo ni da shvatim, ni da uvidim.Osecao sam kocenje i sporinu sa svih strana kao i rikvercovanje svih dogadjaja.
    Molio bih odgovor.
    Hvala.

    ОдговориИзбриши
  9. Niste dovoljno upućeni da bi razumeli na šta Vas planete ukazuju. U astrologiji je NEMOGUĆE da planeta iz znaka Vage bude u konjunkciji sa planetom iz Device. S'toga je neophodno da dopunite znanje na baznom, tehničkom nivou, kako bi spoznali svoj horoskop.

    ОдговориИзбриши
  10. saturn nretrogradan u blizancima u petom polju bika u opoziciji sa suncem u srtlecu u jedanaestom polju.sta predtavlja to?hvala!!!!

    ОдговориИзбриши
  11. Da li aspekt Sunce opozicija Saturn isto deluje ako je separacioni,odnosno da li i tu moze da se uzme u obzir razlika izmedju separacionih i aplikacionih aspekata (razlika u smislu da se separacioni manje osecaju od ovih drugih)?pozdrav

    ОдговориИзбриши
  12. Aspekti se ne "osećaju", oni simbolizuju stanje natusa, generalno su separacioni slabiji, ali trajniji

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман14. мај 2014. 16:46

    Retrogradni Saturn u Vagi u 3. kuci u opziciji sa Suncem u Ovnu u 8.kuci..Uz to sve planete u natalu retrogradne osim Venere i Merkura..
    Jesam li osudjena da ceo zivot idem u rikverc?;)

    ОдговориИзбриши