среда, 4. јануар 2012.

Astrologija i psihologija

Strahovi i fobije

Strah, fobija i slični preterano jaki podražaji, pod čijim uticajima čovek pribegava radnjama i depavanjima suprotnim od realnosti, prate ljudsku, ali i životinjske vrste, pa čak i neke biljne vrste, odnosno jedan je od osnovnih činilaca sveukupnog života na zemlji.

Samim tim proizilazi da je strah genetski ugrađena reakcija na preteće ili bolne stimulanse.
Na fizičkom planu ispoljava se u vidu ubrzanog rada srca, porasta pritiska, lučenju adrenalina, sušenju usana, knedli u grlu i slično. Što se ponačanja tiče, telo zauzima odbrambeni stav, i sve akcije se svode na iščekivanje događaja, a sprovode se instiktivno.

 Pročitajte više>>


4 коментара:

  1. Odlican tekst; Doduse,iz mog ugla tumacenja,empirijski,dolazim do zakljucka da dodir Neptuna i Mjeseca kvadratom,povlaci za sobom najcesce dusevna oboljenja,tesku depersonalizaciju,najcesce i poremecaje licnosti;To se pogorsava drugim uticajima iz natala,ali je baza.
    Aflikovani Uran na AC-u zajedno sa Mjesecom pravi turbulencije u licnosti,ali je sa Neptunom to znantno losije.Ovo sa Saturnom,sto ste napomenuli,je odlicno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neptun je astronomska, a ne astroloska planeta, tako da u natalnoj karti nema nikakvu simboliku, samim tim ni svrhu. Isto vazi za Uran i Pluton, kao i ostale planete van Saturna. Mnogo je neznanja i nadrihipoteza u danasnjoj astrologiji, posebno od kako je pocelo mesetarenje sa psihologijom......

      Избриши
  2. Postovaje,mozete li mi objasnitj Mjesec u kvadratu sa marsom sta znaci i da li je odgovaran za moje strahove?TakodjeTakodje aspekt Sunca i plutona?
    Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aspekt Sunca sa Plutonom ne postoji, jer Pluton ne pripada astrologiji većć astronomiji. Mesec i Mars, loše aspektovani mogu biti delimično vezani za strahove, ali se uzrok traži u celoj karti.

      Избриши