среда, 26. април 2017.

Horoskop: univerzum preslikan na čoveka

Horoskop, kako je već definisano u jednom od prethodnih tekstova
, odnosi se na stepen, tačnije tačku, koja izlazi na istoku a zove se ascendent, iz koje se razvija, kroz sistem kuća, te pozicije planeta u kućama, slika/crtež, koji je sinonim upravo za reč horoskop.
Da bi se formirala slika čoveka, gledajući kroz natalnu kartu, mora se znati od kog materijala unverzum čoveka gradi, tačnije na šta natalna karta ukazuje kad se vrši analiza.  Astrologija je dosad više puta kvalifikovana kao nauka ili kao veština u zavisnosti od trenutka u kome je trebalo objasniti, ali definitivno joj treba prići kao umetnosti zbog mogućnosti prihvatanja apstraktnih ideja.                  
Pokušaj da se astrologija stavi u nauke je nemoguć, jer trenutno naučnim napretkom upravlja sirova tehnologija lišena osnovnog duhovnog principa koji glasi:“kako gore, tako i dole“.
Radi se o gornjem ustrojstvu, nebeskom u svakom smislu, koja je slika božanskog odraza u univerzumu, koji se spušta na zemlju. Ova hermetička maksima, najbolje se kroz astrološku simboliku može proveriti u svakodnevnom praćenju horoskopskog mehanizma. Samim tim, astrologija isključuje statističke i slične metode utvrđivanja istinitosti, jer se u pitanja sudbine i božije volje nauka ne može kvalifikovano mešati.
Ljudski život je suviše složen mehanizam uzročnoposledičnih dešavanja koji nadilazi dijalektički materijalizam. Takođe svako ko veruje u evoluciju i pokušava da shvati astrologiju, moraće da odustane od jednog od ova dva suprotstavljena pogleda na život.
Pročitajte više>>

Нема коментара:

Постави коментар