среда, 12. март 2014.

MUNDANA ASTROLOGIJA 2014.



Nekorektna politička bajka za CZ bluz



Bajkoviti kraj zime



Bajke su interesantne priče u kojima je sve moguće, skoro kao u svim predizbornim kampanjama. Razlika je jedina u tome koliko je potrebno za buđenje iz bajkovitog sna. Inače zima kao godišnje doba u kome nema previše dešavanja u prirodi, nekako je najpogodnija za snivanje i pričanje bajki.

Interesantna je bajka o Ivici i Marici, inspirativna čak šta više. Pošto sam ja kako se to modernim rečnikom kaže politički nekorektan, često mi padne na pamet da preradim tu priču i da u mojoj verziji,  recimo marica vodi Ivicu, ulicom Gospodara Vučića u jedan znameniti i u zadnje vreme popularni objekat u blizini, u Bačvanskoj ulici.... A gde bi drugo i vozila marica osim u CZ(centralni zatvor za neupućene)?


Surova realnost proleća

Astrologija se na mundanom noivou bavi globalnim pitanjima, kako drevni astrolozi ostaviše u knjigama, „proglašenjima država i kraljeva“. Mi odavno nemamo kraljevstvo a i država nam je nešto slabašno, no zato imamo redovne i vanredne izbore svako malo.
Pred nama su još jedni, ovaj put nakon jednog bezuspešnog pravljenja vlade i još bezuspešnije rekonsstrukcije, izbori visokog napona.
Dugo vremena su pravljeni računi bez krčmara i sleglo se vreme kada se crta podvlači. Mnogi koji pređu crtu, izbornu, cenzusnu, suočiće se sa onom drugom u koji je akumulirana suma njihovog prethodnog delovanja.
Planete upućuju da će se dan nakon izbora mnogi probuti iz lepe, sada već četvrtvekovne bajke, i upasti u surovu realnost.
Surova realnost je da se mora sabrati učinak svih onih koji su vladali državom, koristili i upotreblajabvali a bogami i zloupotrebljavali resurse zarad svojih interesa, najčešće ličnih.
Viđeno je to već kod nas, ali do sad nije bilo uslova da se stvari dese punom snagom, kao što je se slično dešavalo u okruženju. Jedan dobar set aspekata prolećnog horoskopa upućuje na vrlo oštra dešavanja i rešenja, i na specifičnu „Sanaderizaciju“ Srbije. jedino je u našem slučaju teško opredeliti ko je kandidat za tu ulogu, jer ih prostim brojanjem ima previše zaslužnih.
Visoki napon na koji ukazuju planete već se dešava upravo onako kao sam u Novogodišnjem specijalu „Trećeg oka“ i najavio.
Retrogradne planete su odigrrale svoje u pogledu rušenja postojećih poredaka, pa smo bar tu ako nigde dobro prošli. Vanredni izbori su simbolički  ispunili iste one loše aspekte koji su ukazivali na „dešavanja naroda“ u Bosni i Ukrajini, ali i u drugim kriznim regionima koja će tek da uslede.
Navedena „dešavanja naroda“ u Bosni su pod navodnicima, jer se zna odakle vetar duva. kako sam i to najavio u speijalnom novogodišnjem izdanju, svrstavam ih u još jedan u nizu pokušaja svođennja Republike Srpske na prost sastavni deo BiH, koji naravno nije prošao. I naravno i dalje stojim iza onoga što sam tad napisao da će svaki napad bosanskih ili kvazimeđunarodnih centara moći na Republiku Srpsku, predstavlja još jedan korak ka odvajanju od Bosne i pripajanju matici koje će neumitno morati da se desi(strana 11 specijalnog izdanja)...

Izborni rulet

Sam datum izbora nije preterano bitan za astrološku procenu jer je deo dva prethodna mundana horoskopa, prošlogodišnjeg horoskopa proleća, i prednovogodišnjeg horoskopa početka zime.
Oba najavljuju burna dešavanja i velike promene. Problem je međutim, u tome što se od datuma izbora do datuma objave zvaničnih rezultata u procenu uključuje i treći mundani horoskop, za početak proleća ove godine.
Tri nezgodne, usijane karte pune loših simbola i teških aspekata nisu najsrećnija vest za strologa, kao ni za ono što se iz njih može pročitati.
U karti mundane solarne godine, za 20. mart 2014. što je početak nove astrološke godine, ulazimo sa krajnje nepovoljno postavljenim maleficima koji su pritom retrogradni.
Iako esencijalno jak, Jupiter, planeta koja simbolzuje napredak, snagu zasniva na svojoj egzaltiranosti, ali je i gubi pozicijom u X polju, što ukazuje da će se menjati na bolje samo selektivne stvari i principi spram interesa stranog faktora, dok će potrebe naroda biti svedene na minimum. I naravno, potrebe borbe za vlast dolaze u prvi plan pa će se situacija oko izbora i pretvoriti u poligon borbe za političke pozicije sa najgrubljim podmetanjima i prljavim udarcima, što se već uveliko i vidi.
Mesec, simbol naroda i stanja drževe, nalazi se između malefika, koji simbolizuju dalje probleme kroz koje će društvo proći.
Izbori se održavaju neposredno nakon otpočinjanja retrogradnosti dva malefika, Marsa i Saturna, i to ukazuje na nastavak problema i nakon izbora umesto na rešenje.
Slika je jasna, ko god uzme vlast, a jasno je ko će jer je došlo vreme da se vlast ne deli na sto strančica, suočiće se sa ogromnim problemima i sa neprijateljstvima pa čak i sa opasnostima po bezbednost.
S’druge strane, više puta sam napomenuo nezgodan spoj horoskopa dva ključna politička igrača, jednog koji ima podršku od skoro 50% aktivnih birača i jedinog od preostalih koji se za sada drži iznad 10%. U uporednom horoskopu indikativni su uzajamni aspekti Marsa i Meseca, koji nikad ne mogu imati dobar epilog.
U uporednim horoskopima bračnih ili ljubavnih parova uvek se radi o vrlo problematičnom odnosu, neskladu i nerazumevanju koje se često transformiše u fizičko, muž koji tuče ženu ili psihološko, žena koja vređa i provocira muža, nasilje. takođe kod osoba koje su u uzajamnom sukobu te planete simbolizuju da će se sukob prelomiti na pobednika i na pobeđenog, kao i u političkim donosima uostalom.
Svakako da onaj čiji je Mesec predstvalja pasivnu stranu, dok je nosilac Marsa aktivan.
Ovi aspekti deluju više a nesvesnom nego na racionalnom nivou, a to znači da ni jedan od aktera ne postupa tako zato što želi, već zato šzto im je sudbina namenila takve uloge.
Da nije sudbine, navedena dvojica bi nekako funkcionisali uz manje ili veće probelme ali bi ih prevazilazili. Ali sudbina koja se ispoljava i kroz kretanje planeta je odredila da baš sada u izbornom ciklusu, Mars koji simbolizuje sukobe u spoju horoskopa Vučića i Dačića, krene unazad baš suprotnoj tački od one gde ih natalno spaja i napravi haos.
Haos će biti kratkotrajan, a rezultat koji iz toga proizađe trajan.
Jo jedna je osobina ovog okreta Marsa, a to je da koliko god davao snage prvom podpredsedniku vlade, toliko snage i usmerava protiv njega. Vrlo brzo, za par dana događaji će da pokrenu mehanizam koji se ne da lako zaustaviti. U najdirektnijem prevodu, koliko snage uloži u pravcu u kom je krenuo, toliko snage će uložiti i oni koji mu zadaju kontraudar, i jedino pitanje je ko će duže izdržati da bi kroz vreme nadjačao.

Dva negativca

Malefici, Mars i Saturn se smatraju lošim momcima horoskopa, a kako ih  svaki sadrži  znači da se loša dešavanja ne mogu izbeći. Jedino pitanje koje se razmatra jeste koliko nešto lože može da bude, u manjem ili većem obimu, pa se tako i malefičnost kategoriše, kao mala i kao velika.
U narednom periodu nas čekaju dve nimalo lepe retrogradnosti, oba malefika, Marsa i Saturna,  što rukovodeći se mundanim pravilima nagoveštava sukobe, i poteškoće.
Postoji gledište da su planete „slabe“ tokom retrogradnosti, međutim ta slabost nije u nedelovanju planete već u njenoj pojačanoj razornoj moći kad je malefik, ili umanjenoj benefičnosti i svođenju dejstva benefika na malefika kako je to u slučaju Jupiterove retrogradnosti.
Mars kao manji malefik, saradnik ovog većeg svoje dejstvo radije svodi na ljude, „najkvarljiviju robu“ univerzuma i kroz njih vrši uglavnom negativne uticaje. Rat je omiljeno marsovo polje na kome iskazuje sve svoje talente, pa ću podsetiti na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine koje je započeto pod retrogradnim Marsom u Škorpiji, a okončano kad je krenuo direktno u Vagi.
Ovogodišnja retrogradnost se odvija u Vagi, i ukazuje na manje razorne probleme nego što je sukob ratnog tipa. Kako je Vaga delimično simbolički vezna za politiku, samim tim i sukob se odvija na političkom nivou.
Retrogradnost Saturna, ali druge dve superiorne planete, Marsa i Jupitera, nastaje otprilike na polovini sinodičkog ciklusa, i predstavlja sukob solarnog i planetarnog uticaja, dok je to tehnički početak najvećeg udaljenja od Sunca koje se okončava opzicijom. Solarni, centralni božanski princip u tim momentima biva narušen planetarnom pobunom. Primera radi u natalnoj astrologiji se loš aspekt Saturna i Sunca uvek dovodi u vezu sa teškim odnosom sa ocem, težak život oca, ranu smrt oca, gubitak očeve imovine, problemima sa srcem, egom, itd.
Princip oca se reflektuje na svaku vrstu autoriteta, pa i na odnos prema vlasti.
Zbog svoje daljine i sporosti delovanja Saturn razvija osobinu manipulacije i pritajenog delanja. Volja i čežnja za moći su tada najjače, i oba principa iz sve snage napadaju onaj drugi, dajući potvrdu aspektu opozicije da je nosilac savršene mržnje.
Kako su obe retrogradnosti bitne, do sada su svaki put mundani subjekti na bliskom i srednjem istoku reagovali na njih, te mislim da ni sad neće proći bez ozbiljnog zaoštravanja na relaciji Iran-USA. Tim pre što se u prolećnom horoskopu Irana retrogradni Mars nalazi na ascedentu, i time obeležava negativna dešavanja u narednih godinu dana.
No, to ne mora simbolizovati samo direktan sukob, već zbog retrogradnosti, unutrašnji, nalik libiskom, siriskom i ukrajinskom scenariju.
Ni karta za Ukrajinu nije mnogo bolja, te ukazuje na dalje probleme u političkim dogovorima, ali i korak dalje koji dovodi do mogućnosti podele države uz ozbiljne sukobe i uplitanja sa strane.
U svakom slučaju, temperatura se diže i moguć je rasplet nalik gruziskom kada je Rusija, najdirektnije ugrožena ovakvim događajima morala direktno da se umeša.
Sve je to deo plana koji sam već najavio još 2010. godine, a koji za cilj ima da se energetski resursi stave pod kontrolu zapadnih kompanija.

Rasplet

Rasplet je u stvari novi zaplet, jer kako god se događaji kreću, tako se kreću i nebeski putokazi koji uvek simbolizuju neka nova i nova dešavanja. Točak istorije se okreće ali se događaji ređaju po istom kalupu, vezanom za dominaciju i vlast.
Kako kod nas, u okruženju ili globalno, volja za moć je najjači motiv svakome ko je oboleo od bolesti zvane vladanje.
Planete su tu samo da opišu, kada i kako se ima dogoditi ono što je već zacrtano, i da nas upozore gde treba a gde ne treba biti, šta raditi ili šta ne raditi, šta napisati ili šta prećutati. Ja ih nisam poslušao, pa sam napisao ono što sam u planetama pročitao. Svako ima mogućnost izbora, samo je pitanje koliko je širina izbora, odnosno šta se izabrati mora ili treba.









Нема коментара:

Постави коментар