четвртак, 4. април 2013.

MUNDANA ASTROLOGIJA 2013.



USIJANJE
Marsova sinodička konjunkcija


Jedan od osnovnih alata mundane astrologije jesu sinodičke konjunkcije i opozicije. Pored šest

redovnih mundanih karata koje se rade za kardinalne ulaske Sunca, vezene ili nevezane za karte velike konjunkcije, kao i karte eklipsi, ovo je jedan od najjasnijih pokazatelja globalnih dešavanja.

Sunce kao princip centralnog pokretača svih dešavanja, po snazi emitovanja svetlosti(ovde se ne radi o svetlosti kao delu fizike, moram da napomenem jer sam primetio da neki ne baš bistri astrolozi kad me kopiraju ne shvataju na šta tačno mislim) i samim tim nosilac primarnog principa života, a uz to i svih događanja kroz sinodičke konjunkcije i opozicije, snagu(ni ovde se ne radi o fizici) prenosi na planetu sa kojom je u kontaktu i time se simbolički bori ili uzajamo spaja.


Problematični odnosi su kada se Sunce nađe u konjunkciji ili opziciji sa maleficima, Marsom i Saturnom,  jer je to siguran predznak nevolje. Podsećanja radi prethodna Marsova sinodička opozicija, zajedno sa njegovom retrogradnošću simbolizovala je haos u Siriji i sve nasilne događaje na srednjem istoku.
Ova sadašnja konjunkcija se dešava u znaku Ovna, i ma kako se Japan astrološki kotirao, njegov stalni simbol kao zemlje izlazećeg Sunca, asocira na područje gde će se usijanje i desiti.
Naime već više od 50 godina dve Koreje su u stanju zamrznutog rata, popularno zvanom primirje. Ratno stanje navodno uvedeno pre par dana od strane režima na Severu je obična propaganda, jer tamo rat nikad zvanično nije okončan. Ne postoji ozbiljan međunarodni ugovor niti volja u odnosu podeljene države da se stvari prevaziđu mirnim putem. Severna Koreja je igračka u rukama Kine, a Južna u rukama SAD. Znači da od ove dve sile i zavisi rasplet. Svi na  gomilu su jedni drugima potrebni kao dežurni krivci za opravdavanje svih svojih grešaka.
Kad se izuzmu prosti politički poeni u nadigravanju, postavlja se esencijalno astološko pitanje može li doći do rata na dalekom istoku.
Odgovor je može, i to neće biti prvi put da se na tom terenu dešavaju sukobi.
Takođe nije ovo ni prvi Marsov sinod od kako je uspostavljeno primirje pa neće ni početi sukob samo zbog ovakvog položaja planete koja je simbolika boga rata.
Presudne karte su momenat ulaska Sunca u Ovna, kao i karta adekvatne eklipse. Ta eklipsa se desila u maju prošle godine, 20./21. maja 2012. i spada u anularne, a to je kada su Sunce i Mesec poravnani, ali zbog veličine Sunca igleda kao da je prsten oko Meseca.
Predeo nad kojim se kretala eklipsa-prsten je od južne Kine, preko Japana do Teksasa u SAD-u. Taj prostor se smatra „naglašenim“ u narednim mundanim dešavanjima.
Takođe karta marsovog sinoda nije svuda ista, recimo za sinod u Beogradu gledano, ascedent je u Strelcu i sam sinod je na vrhu petog polja, odnosno sledujućeg polja ša ne može simbolizovati ništa strukturalno u smislu promena, dok je za Pjongjang i Seula na samo ascedentu, u znaku Ovna što je jedan od simbola sukoba. Datum sinoda je 17./18. april što je već za neki dan.
Mars u mundanim kartama, posebno u karti ulaska Sunca u znak Ovna, tzv. Aries ingress-a, po tumačenjima drevnih autora gotovo sigurno znači rat, ali karta sinoda nema "snagu" kao kardinalni ulasci te je za nijansu njegova pozicija razblažena.
Po svim mundanim parametrima trenutni aspekti ukazuju na težak sukob koji sledi na prostoru dalekog istoka. Hoće li krenuti rat ili druga vrsta vojnog sukoba uoči samog sinoda manje je bitno, jer već neko vreme svi mundani pokazatelji ukazuju na usijanje spremno za sukob globalnih razmera, tokom narednih par godina a uoči promene tripliciteta konjunkcije hronokratora.



Нема коментара:

Постави коментар