недеља, 27. мај 2012.

RETROGRADNA VENERA II

Retrogradna Venera po znacima




Prolazak Venere kroz horoskop,  i njen boravak u znacima različitog je vremenskog trajanja. Ova po generalnom pravilu povoljna planeta, kao i sve ostale ima svoj period retrogradnog, odnosno hoda unazad. U takvom stanju umanjuju se pozitivna a pojačavaju negativna dejstva. Kako je Venera primarno planeta zadužena za ljubav, više za žanski princip nego muški, to znači da u svom retrogradnom hodu, ili u natalnoj retrogradnosti, smeta u ostvarenju emotivnih potreba ličnosti, i to više ženama nego muškarcima.
Retrogradna Venera u prolasku kroz horoskop, primarno ukazuje na periode karmičkih odnosa, pojavu nekih prethodnih događaja, u novom svetlu, ali kroz iste osobe i sklonost obnavljanja veza,
češće neuspelih, sa kratkotrajnim periodima
koji zavaravaju da je uspeh moguć.

Ukoliko se radi o povratku određene osobe u život, to najčešće traje taman koliko i Venerin retrogradni hod, otprilike mesec i po. Uvek se radi o vezama koje su nespretno ili naizgled prebrzo završene, i u kojima je ostalo još nešto da se kaže. Međutim nije tako, ovi periodi vraćaju staree ljubavi, samo zato da bi osobe sa osetljivom pozicijom emotivnih aspekata dodatno patile. Naredni ciklus donosi duple situacije, te se osim jedne osobe mogu pojaviti dve i to da jedna bude potpuno nevezana sa prošlošću. Razlog za to je retrogradnost u znaku Blizanaca, koji sve stvari vole da podele i uduple. Takođe u tom periodu u blizini će se naći osobe koje će hteti da se umešaju u emotivni život, bilo savetima, bilo direktno. Ovo nastaje iz razloga što Venera inače voli dvostruke veze, a dok je retrogradna povoljan je period da se namesti dupla kombinacija, međutim povoljan je i da svi saznaju o čemu se radi ili da dođe do nekog drugog načina obelodanjivanja situacije.




Počevši od Ovnova, njima prvima, a kome bi drugo ovaj perod ukazuje na blizinu neke bitne za emocije, osobe iz prošlosti, bukvalno kroz susret na ulici ili drugi vid neposrednog kontakata.
Bikovima će posebno smetati ovaj period jer je vrlo moguće da se njihovim partnerima nađe u blizini osoba koja hoće da nadoknadi nešto iz prošlosti, i da se aktivno umeša u postojeći odnos. Osim toga Bikovi će imati i novčanih problema, posebno sa dugovanjima i potraživanjima od dužnika.
Blizanci su inače konfuzni, posebno nezgodan period biće onima koji imaju Veneru inače postavljenu u znaku Blizanaca, jer će se pojaviti situacje koje će im direktno uticati na trenutnu vezu, i sa strane partnera i lično, a koje neće moći da kontrolišu. Ovo se posebno odnosi na oženjene muške pripadnike ovog znaka. Dilema će biti višestruka, a problemi komplikovani.
Rakovi će se truditi da prikriju potrebu za avanturom, iako će ih venerin retrogradni hod na to navoditi, posebno tokom juna meseca. Osetljivost na patetiku neće biti dobar saveznik u tom periodu.
Lavovima će standardno biti komlikovan odnos sa partnerima te ga retrogradnost Venerina neće preterano ugroziti, ali će dovesti do povećanih očekivanja, i male realizacije.
Što se Devica tiče, sam početak juna donosi sukobe u trenutnoj vezi i samim tim lako prihvatanje osoba iz  nekih prethodnih vremena. Potreba za emocijom, emotivna ranjivost i ljubav nisu isto, ali se u predstojećem periodu lako kogu pomešati.
Vage kao i bikovi u dvostrukom su problemu, finansije i emotivni život su u raskoraku svaki za sebe i naravno u svim ostalim segmentima života osećaće se zastoj.
Možda jedino Škorpijama ovakav period može da prija, jer je njihov pogled na ljubav najsličniji načinu ponašanja retrogradne Venere. Problematika, cimanje, ljubomora to je sve što Škorpijama nije strano, a što će doneti ovaj ciklus.
Na sličan način Blizancima, pripadnici znaka preko puta, Strelca upadaju u konfuziju emotivnih dešavanja. Od direktnog sukoba sa aktuelnim partnerom, problema prekida, a u nekim slučajevima i razvoda, do sukoba svih vrsta je pred ovim znakom. Pametnog saveta nema, a i da ima Strelci ne bi poslušali već bi se nosili svojim idejama i na svoj nači će reagovati ma ko i mašta da ih savetuje.
Jarčevi će biti ponajmanje izloženi negativnim uticajima, jer će se tokom retrogradnosti Venerine, nihov vladar Saturn, takođe retrogradan naći sa njom u aspektu trigona koji uvek donosi udobne, a na sreću nimalo izazovne aspekte. Kod njih je neophodno utvrditi ima li kakvih zdravstvenih problema u tom periodu, pre nego nekih drugih.
Vodolije će slično jarčevima, jer im je isti vladar, dosta mirno proći period retrogradnosti, lišeni čak i zdravstvenih aspekata koje nosi Venera u hodu unazad, mada će neki pripadnici ovog znaka pokušati da ostvare avanturu ili obnove kontakt sa nekom osobom iz prošlosti.
Ribe su problem za sebe. U ovom znaku se Venera egzaltira, i samim tim su osetljive na sva negativna dešavanja kao što je retrogradnost, tako da će u određenim omentima imati osećaj kao da im se izmiče tlo pod nogama. Pripadnici ovog znaka inače burno reaguju na sva dešavanja, a posebno emotivna. Takođe skloni su mašti i iluziji pa su moguća kratkotrajna zaletanja u neke naizgled idealne veze koje to svakako neće biti.
Ovaj pregled se odnosi na pojedinačne znake, međutim nije konačan i postoje dodatno otežavajuće pozicije zavisno od sledećih astroloških postavki.
Osetljivi podznaci u narednom periodu će biti, Lavovi, Strelci, Device i Ribe.
Lavovi standardno imaju problem sa stabilnošću emotivnih odnosa, tako da retrogradna Venera, dodatno komplikuje stvar, jer su bilo muški bilo ženski pripadnici ovog podznaka spremni na nove varijante, ili na obnovu starih, ali u ovom slučaju kada je predviđeno da to bude kratkotrajno puno energije mogu uložiti u ništa.
Strelci, i muški i ženski su spremni na avanturu uvek, a ovaj aspekt im se odvija u polju javnosti, tako da bi nešto što treba da ostane tajno oglo da preraste u mini aferu. Takođe podznaci u Strelcu mogu imati problema sa sudskim ili nekim drugim arbitražnim organom, ali u najvećem broju slučajeva nerešivu ili neuspešnu.
Device su od početka godine pod pritiskom retrogradnog Marsa, i tek što se on iole unormali, čeka ih njegov neraskidivi partner Venera. Podznacima Device, ovi aspekti osim standardnih emotivnih problema mogu doneti poslovne komplikacije, gubitke i iznuđene restriktivne poteze. Unapred misleći o ovoj problematici, svako spram posla kojim se bavi mora da shvati da nekad nije loše odustati od nekog segmenta posla, odreći se nešega što prividno donosi korist ili zaradu i kroz to odrianje u stvari postiči smanjenje troškova i uspeh na drugoj strani.
Dok se ostatak sveta muči sa retrogradnošću venerinom svakih godinu ipo, vlasnici horoskopa sa natalno retrogradnom Venerom imaju svojih pet minuta.
U redovnom kretanju ove planete oni se ne snalaze, njihov model ponašanja je uvek restriktivan i odudaa od klasičnih Venerinih potreba za zadovoljstvom i obiljem, pa čak i kod malog broja koji to želi događaji ga stavljaju u raskorak sa mogućnostima. Nesklad potreba i realizacije je stalan. Finansiski manje više, ali emotivni je pod opterećenjem neadekvatnih odnosa i neadekvatnih partnera. Umesto prava stvar u pravo vreme, ovde se dešava pogrešna stvar u pravo vreme, i prava u pogrešno. Retki periodi Venerine retrogradnosti, koji se podudaraju sa natalnom postavkom daju mogućnost susreta sa pravom osobom, mada zbog kratkotrajnosti aspekata dolazi do razmimilaženja. Iz tog razloga osobe sa natalno retrogradnom Venerom retko uspevaju da naprave valjan brak i da opstanu u njemu. Veliki broj njih tokom života ne uspe da ostvari brak, zajednički život i ne uspe da se ostvari kao roditelj.
U manjem broju se uše u brak ili zajednicu, koja izgleda kao idealna, ali se zbog dešavanja spolja ili više sile stvar naglo okonča.
Sve nabrojano u ovom tekstu je problematika svakodnevnog življenja, ali postoji i način da se neke stvari ublaže ili dovedu na podnošljivu meru. Istočna astrologija obiluje receptima koji pomažu kod ovakvih događaja, odnosno u pitanju su remedijalne mere.
Bitno je zapamtiti, da je svaki natalni horoskop, priča za sebe, koja se mora pažljivo analizirati i dobro sračunati kojom metodom je moguće pomoći. Planete sve deluju zajedno i nekad stvari koje najviše liče na neku planetu, proizvodi neka druga. Beskrajna je astralna mudrost, kao i broj planetarnih kombinacija, i zato je čovek najveća tajna, a čuvar te tajne je baš Venera.





Нема коментара:

Постави коментар