понедељак, 25. април 2011.

Sloboda

Sloboda, ima li toga uopšte
(tekst objavljen u Astrologosu)

Pojam slobode u astrologiji, vezuje se u poslednjih pedesetak godina za planetu Uran, kao reprezenta New Age, pristupa da svako živo biće ima svoja prava. Ima logike u tome jer je pomenuta planeta prva iza Saturna, vlasnika i gospodara vremena koji nam svojom štopericom svima redom odbrojava dane na zemlji.

Interesantno je da pristup astrologiji, od spoznaje te veštine na zemlji, se zasniva na onome što naše oči vide. Simbolički gledano, oči odnosno svetla, Sunce i Mesec, po tom konceptu čine jedinstven mehanizam života koji trpi uticaje planeta, kako ličnih Merkura i Venere, malo ličnog i malo mundanog Marsa, tako i mundanih hronokratora Jupitera i Saturna. Sva nabrojana tela jesu ona koja se daju videti golim okom.
Uran, prvi iza granice (Saturn, inače simbolički vlada granicama), ipak se može videti, ali pod ograničenjima, da onaj koji gleda zna kada, odnosno u koje doba godine treba da gleda u nebo, i tačno u koji deo neba.
Kako Uran u astrologiji zahteva mnogo detaljniju i bitnu analitiku, koliko uopšte deluje, cilj ovoga teksate jeste da kroz tradicionalne simbole planeta koje potpuno van svake sumnje učestvuju u svim bitnim, životnim dešavanjima, prikažem mogućnosti čoveka za oslobođenjem, upravo naglašene simbolikom da je moguće videti nešto iza Saturna, gospodara uzroka i posledice, majstora manipulacije i egzekutora karme.


Pročitajte više>>

Нема коментара:

Постави коментар